Kära jistanes.

Ojoj, jag fortsätter chocka världen. Igår klockan 21.30 stod jag och dammsugade i mitt rum samtidigt som jag förbannade mina fula tapeter och mitt fula golv.

Varför jag dammsugade mitt rum den tiden på dygnet? Tja, det kan vara för att jag får besök imorgon, det kan vara för att mamma vara fyra hårstrån i från ett sammanbrott ochd et kan också vara för att jag ville slippa plugga tyska. Jag gissar på en ren och skär blandning.

Nu ska jag börja på min 5paragraphessay och äta min Rasselyoghurt. Jag har ätit tre sådan på två dagar.




Gårdagens fika















Mm.

Spaghetti och Köttfärssås till lunch, Goeste!
Vad får ni till lunch, mina kära vänner på Midgård?

To good to be true.

Glöm gårdagen, att vara tonåring och helt lycklig tror jag är omöjligt.

Jag ska bara härda ut nk:n och idrotten sen har jag fett hål då jag kan skriva.

Arrogant = Jackpot?

Han är charmig, hans hår är lite busigt rufsigt, hans ögon är lika beroendeframkalland som kokain, hans röst är så lagomt manlig han är... Den perfekte arrogante mannen som charmar oss alla med sin pojkaktiga kaxiga stil.

- Vad är det hos den killen som gör att vi fortsätter försöka tämja honom?

Jag har träffat honom flera gånger och var gång väcker han instinkten att det är någon att ha. Gissa vad? Det är det inte.
Men ändå fortsätter vi gå i fällan och aldrig komma ur i helt format, likt getingarna går i mammas getingfälla hon hänger upp på sommaren.
Vad är det då hos den här killen som vi så gärna vill ha? Vad är det hos den här killen som gör att vårt hjärta börjar dunka fortare, rodnaden sprider sig och vi fnittrar som om vi vore 5år? Är det kanske för att den killen som anses vara Jackpot tittar åt mitt håll och pratar med just mig?

När man då har fallit för en sådan kille, som aldrig är först att ringa, alltid har något att göra då ni planerat något, alltid talar till dig som om han är lite lite bättre och alltid får dig att fölåta honom; Vad gör man då?
Vi fortsätter tills han tillslut har ledsnat och kommer på en lam ursäkt för att det är slut, lär vi oss då? Haha, ack nej. Att lära sig av sina misstag ska man göra. Men 1 gång är ingen gång, 2 är lika med 0, så vi fortsätter... Vi fortsätter att få upp hoppet om att just vår arrogante jävel är den snällaste i världen och aldrig skulle komma på tanken att såra oss. Vi fortsätter att tro att det är det vi är värda och vi fortsätter att såra oss själva.

Så när du väl hittar en som får dig att skratta och inte känna måstet att dölja en dålig hårdag, håll fast vid honom. Trots att han har strumpor i sandalerna, bor långt ifrån dig och kan alla småtöntiga repliker i de småtöntiga filmerna så håll kvar vid honom. Det är det värt.



Mot en ny morgondag









What a wonderful world.

Jag brukar ju berätta att jag sover med Satan, men idag hände något. Idag öppnade sig himlen och Gud gav mig en en helt okej morgon.

Det hela börjar med att det är grönt ljus på alla trafikljus, rakt igenom där jag och far ska köra, UTAN att ha stått i bilkö. När jag sedan kommer till skolan så sitter jag på matten och går igenom ett gammalt prov som vi har övat på eftersom jag har matteprov imorgon och när jag satt mig på Civicslektionen kommer en man in och tar närvaro och berättar att vår lärare vabbar (Vård Av sjukt Barn).
Jag blir lite orolig när en dag börjar så här bra för kom igen - något måste vara fel.

Så jag vill tacka Gud, Allah, Afrodite, Oden, Tor och alla era bröder och systrar för att ni ger denna tristdag en helt okej början. Tack. Tack. Jag tackar er av hela mitt hjärta.

Gårdagen flöt väl på som vanligt, Sms-tummen krampar, Hjärtat klampar och leendet sitter som klistrat på mina läppar. Att sedan denna tisdag kanske turns out to be great är inget jag tackar nej till.

Nu ska jag kika runt lite på andra bloggar och håna alla som är töntiga. Jo så ska jag ju in och kika på min nya favoritblogg.

Umeås Väderblogg


Dagens;
"Vi kan ju inte vara lika tråkiga som de förra!"
- Nedia (Ingen press, ingen press)



Med en hartass som vänsterfot











Fikahh..

Mmm... Sitter och fikar på VI timmen och lyssnar intresserat på diskussionen om att sälja salamis eller godis.
Hur ska det gå? Ja, hur ska det gå?
Jag ger er den spännande fortsättnngen senare.

Livets måsten.


Idag har jag måstat plugga, in fact - medan jag nu sitter här och knappar så ska jag egentligen analysera filmen "the Crucible". Gör jag det? Niet.

















Helgen har varit lagom turbulent. Mina planer att ta det lugnt under lördagen grusades av ett möte med laget och sedan match med j18 mot thorengruppen. Jag tänker inte sjunka så lågt att jag luftar mina känslor om matchen här på bloggen så däför sitter jag nu och tänker allting jag skulle ha sagt om jag inte var så smidig. Så.





Jag vill passa på att tacka alla för helgen som varit; Nedia, Jossi, Hilda, BH, Basse, Nilssn och Ida.
Jag vill också passa på att berömma mig själv för att, en lördagmorgon klivit upp klockan 9.00 och sytt en kjol som förresten blev helt okej. Lägger ut bild senare antar jag. Bra gjort, Amanda!

Lördagskvällen svängde jag en snabbis förbi lagfesten men blev inte kvar så länge utan jag blåste vidare till Hildur där det var fart. Under en helg avslöjades många hemligheter  - Dåliga som bra, men vi ska alla dra oss till minnes att inte dömma folk för än man har gått i deras skor.

Vem vet - Kanske leder det här någon vart?

Dagens;
"Vad är oddsen att alla skott jag får samlas på ett och samma lår?"
- Undertecknad


Varma hälsningar










Hett tips!

http://bbvaderblogg.blogg.se

En blogg som får en att fundera hur blodinbella kan vara känd när det finns bloggar som dessa. Hälsningar från ersäng.

Skön krock?

När engelska, tyska och italienska möts i ett klassrum, då är det ett helvete.

Vi sitter på tyskalektion och in promenerar tre italienskor och en elev som är deras guide. Vad de gör här? Nä, de ska bara vara med och titta på vår lektion.

Det som är lite intressant är att varje gång det kommer någon från utlandet så spräcker de ens fördomar. Som med italienskorna - mina tankar om italienskor är att de är långa smala och bär kläder av märket Fendi och D&G.
Mina fördomar for ut genom fönstret så fort jag såg deras ordentliga skor, anpassade för det svenska kalla klimatet som just nu är 2+ och svinhalt. Jag provade för någon dag sen.

Om 22minuter har jag hälsosamtal vilket innebär att jag ska berätta hur jag mår och enligt G-son kan det hända att hon frågar om sexuellt umgänge. Varför är det viktigt att berätta om så privata saker? Jag menar; skriver hon upp det? Det kanske är där alla undersökningar om medelåldern för att förlora oskulden? Kan vara, kan vara.

Oj, nu ska jag diskutera det senaste Türkisch für Anfänger avsnittet. Den serien är riktigt bra. när de däremot sk prata romantiskt blir det lite fel med det tyska språket. Romantiken låter som en förkylning blandat med dödsrop.

Dagens;
"Cool, sie kifft!"
-Cem, Türkisch für Anfänger


Auf Wiedersehen!










Allvarligt.

Är det "Driv-med-Amanda" dagen idag eller något? Jag har Satan under min säng. Jag lovar.



Tack.

Suck*

Man skulle kunna göra en djävligt bra film om mitt liv. Det har nämligen allt. Jag lovar! det hade blvit dne bästa tonårsfilmen genom historierna just för att jag sover med Satan under min säng.

Missflyt i vardagslivet - Lyckas alltid bränna brödet, salta för mycket eller tappa bort min telefon.

Misslyckad verbalt - Kan inte forma vettiga meningar under press utan det hela slutar med ett mumlande av obefintliga ord.

Humörsvängningar - Jag är tonåring, vad väntar du dig?

Sinnesförvirrad - Huvudet är fullt med tankar på t.ex. skola, motsatta könet m.m..

Smsfjårtis - Så fort det durrar till i telefonen hoppar hjärtat till och fingrarna sluter sig om mobilen. (gratis sms)

 Vardagsmotionen - Springer till bussen i princip var gång. Missar den också oftast.

Ser ni inte filmen framför er? Den skulle bli en storsäljare, den skulle gå på broadway. Jag hade blivit lika omtyckt som...  ...Miley Cyrus?

Nej nu ska jag försöka lyssna på informationen de ger om val. Och vänta på att mobilen durrar till.

Dagens;
'Om du säger att han är en k*ksugare får du tillbaka datorn.'
- Anonym



Smstummar för evigt











Jaha.

Nu är man där igen. Det är kul och spännande men fruktansvärt jobbigt.

Tack.

Dagens;
'Jag älskar att prata i telefon.
Det är mycket bättre än att träffas!'
- Josefin Wallberg 16år




Glada hälsningar











IC var det va?

Var dag blir jag påmind om det faktum att jag faktiskt går InterClass med en massa snillen som vet hur allting fungerar. Vi har just haft edovisning om vad vi skulle ta med oss ut i rymden på ett rymdskepp och när redovisningen är klar så få man en fråga av någon som flinar lite pompöst och ställer sin fråga.
Varför är folk som vet för mycket så nöjda över att sätta dit dem som faktiskt gör annat än läser böcker med författare som har vitt hår, stora glasögon och en opererad höftled.

Nej nu ska jag ägna mig åt Rossen, Valen och chebabele.  Nedia komemr slå ihjäl mig när hon läser detta men vi älskar henne, trots att henens namn är svårt att rimma på elelr liknanade. Puss.

Tillägnan



Varsågod.

Hilda och jag håller koll på den.

Min förebild?

Med tips av nedia.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article4208764.ab

Inspiration

Jag fick en bris av inspiration till en ny fundering.

När började kalas heta fest och när gick det tillbaka till kalas?

När jag var 10-11år så hette det inte födelsedagskalas, utan födelsedagsfest. Nu heter det fortfarande fest, men när går det tillbaka till kalas? För det heter inte 40årsfest utan 40årskalas.
Så kanske man ska definera ordet fest och kalas? Är det kanske där det sitter?
Är du i 10-11årsåldern så tror jag att kalas för med sig minnena av lekar, tjejbaciller, tårta och föräldrar som springer omkring och ger ut ballonger.
-
Det är oftast inte tillåtet att ha sådant när man kommer över 10-11 år och då det är fest, som innebär Tryckare, chips och godis, bål och föräldrar som sitter i skrubben och endast tillåts komma ut om det måste fyllas på med förfriskningar och det ska då gå så fort diskret som möjligt.
Men när slår det om igen till kalas? Kanske att man kan ha fest en vanlig helg men bara kalas när det är någon som fyller år? För, vilken 12-åring har en fest utan att någon fyllt år? Väldigt få.

Så, min slutsats är att ordet kalas kommer i bruk i 18-årsåldern ungefär - precis i samma stund som du blir myndig.
Däremot så finnd det troligen undantag men när jag fyller 18 ska jag nog ha ett 18-årskalas  -  Det låter mycket roligare.

Dagens;
"Kan man inte få äta upp dem efter man fått barn?
Precis som fåglarna."
- Anonym om det motsatta känet



Festliga hälsningar









Varför?

Varför knasar min blogg för? Varför? Varför? VARFÖR?


gonatt förresten.

Kurser.

Nu är det snart dags att välja kurser. Fick nyss veta att jag tydligen ska välja mitt individuella till trean. suck*

Come Clean.

Under helgen bröt jag och Christoffer upp, efter 8-9månader. Det var jobbigt och om det är så att ni söker efter skvaller så måste jag göra er besvikna. Det finns nämligen inget, ingen har varit otrogen, ingen har sårat, ingen har betett sig illa. Känslorna som fanns förut har svalnat.

Jag orkar faktiskt inte skriva något djupt och meningsfullt om det här för det är lite svårt att göra det bra.

Nu lever jag i singelns tecken och funderar på att fara till Manhattan för att prova på Carrie bradshaws´liv. Jag kom dock på att det skulle bli svårt för jag har inte åldern inne  för att få sitta på heta inneställen och dricka Cosmopolitan.


Let's Dance!

Morgan är min favorit, utan tvekan.

Jag satte mig ner framför tv:n igår med de mest kritiska ögat riktat mot Blondinbella. Det enda bra som rörde henne var skämtet om henne pojkvän; BrunettBerra. Nä jag är ingen dansare men ajg trodde verkligen att Isabella skulle kunna röra på höfterna med tanke på att hon verkar vara van att dansa, på klubb eller nåt. Men nä, det såg bara stelt ut.
Sen blev jag riktigt chockad över Morgan. Jag tänkte verkligen att det skulle bli en dans att skratta åt, men jag tyckte det såg fint ut.

SÅ, nu har ni fått mina icke-expert-utlåtanden. Nu ska jag snart äta och sen åka till HilduR.

En stor applåd till de hurtiga människor jag såg var ute och skidade trots den tjocka dimman, man ser knappt sina egna fötter!!

Dagens:
"Men, tittar du på barnprogram igen?"
"Nä, det är faktiskt ungdomsprogram! Ungefär.."
- Samtal mellan mig och min far


Dimmiga hälsningar










Senilsnöre nästa?

Jag skulle behöva senisnöra till allting.
För terminen insåg jag att mina nycklar var borta, de hde hängt i mtit skåp och som tur var så hade LInnea tagit dem. Idag så hinner jag komma till matsalskön när ajg upptäcker att min telefon är borta. Jag rusar tillbaka till cafeterian, alltså jag springer verkligen och jag hinner också bumpa in i mitt ex:s grabbgäng och jag hinenr få någon kommentar slängd efter mig. När jag kommer till bordet vi satt i ser jag att det är tomt och paniken bara väller upp. Så kommer jag tillbaka till matsalskön för att få tröst av Hilda och Nedia och det visar sig att Nedia tagit min telefon.

SÅ jag vill här tacka alla mina älskade vänenr som håller koll mina prylar när jag tappar bort dem. Jag önskar jag hade ett senilsnöre som kunde hålla i glasögonen, mobilen, börsen, nycklarna, handskarna, passet och ja - varför inte? Mig själv.

Världen är bra ironisk. Nä - Satan själv är ironisk.

Fredag, fredag, fredag

Jag hörde en kille vanka förbi i korridoren och säga exakt det som står som rubrik denna fredag.







Dagens;
"What´s for lunch?"
"Chickennnnnnn...gryta?"
- Samtal mellan lärare och elev i vår klass


Fredliga hälsningar









huuh?

"How to write a 5 Paragraph essay (5PE)"

Contemporary - Samtida


Oh gosh.

Rost

Jag måste bara säga, Cafe Rost kan nog bli mitt favoritställe! Trevlig personal och gott att äta.
Om ni blir sugna så säger jag bara Café ROST.

Vem vinner?

Jag har läst allt om kampen mellan gott och ont, kärlek och hat, rätt och fel. Nu har en till kamp kommit. Märken vs. Massindustrin. Om du kommer med ett par versioner av uggs, ni vet fårskinnstöveln som är så ful så den blir snygg och som jag själv trånar efter så får du troligen frågan; Är de äkta? - Definera äkta. Och om jag då säger nä, det är de inte. Så undrar folk vad de kostade. Vad ska man svara? Eller egentlgen; Vad är det ens för fråga? Att fråga för att man själv funderar på att köpa det är väl OK, men att fråga bara för att man vill veta om de andra tjejens skor kostade mer eller mindre än ens egna - och den som har dyrast skor vinner. Börjar det inte bli lite patetiskt att vi måste hävda oss i märket på det vi klär oss i?

Döms vi utifrån hur mycket pengar vi lägger ner på ett par skor, en tröja eller jeans? Och, är det bättre att lägga ner mycket pengar på ett plagg eller att lägga samma summa på flera som inte är av märket Lacoste, D&G, Fendi, Fillipa K o.s.v? Min åsikt ligger i att det är mer värt att köpa 5tröjor från H&M än ett par strumpor från Vision af Sverige.
Jag tycker att vi blivit alltför märkesfixerade - det är dyrt och det suger.

Dagens;
I think there is a world market for maybe five computers.
- Thomas Watson, chairman of IBM, 1943

Märkliga hälsningar










Back to school.

HIlda - IC andan..

Jag vill passa på att hylla vår svenskalärare Lena, den kvinnan vet hur man får eleverna att lyssna. Dessutom har hon två getter hemma, det är rätt så coolt.

HockeyBockey.

Har kikat på hockey i natt och nu ikväll. Jag måste ju bara säga att Kanada inte borde ha en VM-final. Det är ju bara så pinsamt att domarna inte pallar trycket och låter Kanadensarna köra över målvakten typ fyra gånger utan konsekvenser. Nä, det sög verkligen. Nu ska jag inte bara säga att domarna gjorde så vi förlorade för så är det inte, helt och hållet i alla fall. Nä, Sverige hade två kanske tre powerplay i rad och lyckas slänga bort alla. Trist.

Däremot var det riktigt spännande i första och andra, den tredje nämner jag inte.

 

Kvällens hockey var Björklöven – AIK. Jag känner mig lurad, jag har verkligen trott att Löven inte alls är bra och kolla – de vann. Det var en riktigt bra match, den var spännande, innehöll slagsmål och stockholmare som åker av isen med en förlust upptryckt där bak. Alla som håller på AIK, varsågod den bjuder vi på.


 



Att bo i den norra delen av Sverige har sina fördelar, vi har fått bra med snö idag och det är jättefint och vitt ute. Däremot så kommer nackdelen med att det är så vingligt när man måste gå i hjulspåren efter bilar för att traktorn inte kommit och plogat, men det har väl sin charm?

 

Nu är det dags att börja byta om för kvällens träning. Jag håller på att bli förkyld igen så jag får väl ta det lugnt och äta en diet innehållande naturläkemedel, thé och halstabletter.


 

Jag vill också säga grattis till min älskade kusin Hilda som fyller 17år idag, eller igår egentligen. Grattis gamkäringa!♥

Dagens;

”Spola, spola isen…”

- Sång om bandy, den töntigaste sporten som finns att skåda.

 

 

Hälsningar från ett Vitt Umeå











Mys.

Nu är trettondagscupen slut och det känns lika trist. Trots att jag muttrat alla de tre mornar av fyra som jag var tvungen att kliva upp tidigt för en match som börjar 08.45. Nu så här efteråt känns det lite trist att ersäng inte kommer att fyllas av det otroliga sorlet som aldrig dör.

Jag vill också passa på att kommentera cupklädsel. När man kommer på13-dagscupen som åskådare finns det en viss klädkod. Träningskläder eller vardagskläder. Inte Pumps och festlinne. Big NO.

Satan - Jag vet inte vad du vill berätta för när du låter mig dra armbågen rakt in i bordet, klämma fingret i trappan, snubbla på sista trappsteget och sedan halka. Du och jag har aldrig varit samarbetspartners, jag vet men du kan väl ändå ge dig på någon annan mig någon gång. Hm, I think you have a crush on me.`?

Dagens;
"Om det är en våt fläck på golvet så har han gråtit."
- Laine


Oturshälsningar










13-dagscupen

Årets viktigaste händelse inom Ersboda har nu gått av stapeln samtidigt som temperaturen kröp under -10/-15, 13-dagscupen.
För er som inte vet vad det är så kan jag ebrätta att det är en cup då det är innebandy på några hallar runtom i Umeå i princip 24/5. Ersäng som är bas arenan är hem för innebandy från 8.00 på morgonen till 01.00 på kvällen.
Det finns alltid en match att se.
Jag komemr inte vara särskilt aktiv under dessa dagar eftersom jag trologen kommer att äta korv, titta på innebandy, dricka cola eller fanta (ngn gång Ramlösa för att verka lite nyttig), äta godis och umgås med vänner. Jo, jag lär väl spela någon match också. ;)



Jag tycker det är otroligt när jag går omkring ute, vart jag än tittar verkar jag se ungdomarna med byxorna nere i kvävecken så man ser paketet, stora jackor med huvan uppdragen och den lite speciella gången som gör att de ser ut att ha skitit ner samtidigt som det försöker hålla upp byxorna. Varför? Varför utsätta sig att frysa ner mellangärdet (är det rätt ord för rätt område?) och samtidigt se ut som "Hej kom och hjälp mig!"? Jag brukar inte vara nrydd i om folk klär sig annorlunda men jag förstår bara inte. Det ännu mer spektakulära är att dessa killar ofta, inte alltid dras till en viss sort av tjejer. Tjejerna som tycks ha glömt att det är ungefär 20 minusgrader ute och ändå går omkring i små tunna jackor, utan mössa och jeans som sitter åt som korvskinn på benen. Herregud jag låter som dig, farmor. Nu måste jag lägga av!
Jag ska tillägga att jag inte säger att alla ser likadana ut och alla dras till samma typ av tjej det här är bara något jag i mitt stilla sinne konstaterat ofta gäller.

Anonym som skrev i mitt förra inlägg; Jag gillar din tanke. Att männen är hemma med barnen på helgerna och kvinnorna sen tar dem under helgen medan de ändå går på stan. Jag gillar den - det låter vettigt. Detta betyder dock inte att jag gillar när fyra barnvagnar omringar en och trycker en mot en hylla med halsband.


Dagens;
"Vad hette den där utlänningen som vann Idol för några år sen?"
"Utlänning?"
"Ja, tandställning..."
"Darin är från södra Sverige."
"Åh, jaha."
                                                                                           - Utdrag ur msn-konversation



Frusna hälsningar



RSS 2.0