Min sida.

Apropå blåbär, Viktor sa nyss att han lade sig på min sida av sängen för att värma upp den tills jag ska sova.
Han är bäst!

stickning numero uno-

håhå nu jävlar ska här stickas så det blixtrar om nålarna. jag vet dock inte va ännu. den som lever får se.

jag är ju ingen kattmänniskan men.


Jul. Finally.

Nu, äntligen börjar det bli lite jul här på rönnis.

Det handlar om planering.

"Amanda, ikväll klockan nio ska vi ha VINKO-tid."
- Viktor

Jag älskar honom. Han älskar mig.

Jag har alltid varit försiktig med att skriva ut privata saker här på bloggen. Däribland hur det är ställt mellan mig och Viktor. Dock så fick jag, för ett tag sen, en fråga om varför vi aldrig bråkar. Jag vet inte hur jag ska svara på sådant eftersom jag anser sådant som privat, men jag ska ge de ett försök i skrift.

Jag kan ju börja med att berätta att jag är superdålig på att bråka. För när jag blir riktigt arg så börjar jag gråta, och det är fantastisk svårt att framföra en vettig åsikt när man hela tiden avbryts av hulkande. Viktor vet att jag hanterar svårigheter genom att gråta. Jag vet att han hanterar svårigheter genom att gå in i sig själv och utifrån sett "stänga av känslorna".
De få gånger vi väl bråkar handlar det inte sällan om att en känner sig missförstådd, en brist på uppskattning eller helt enkelt för att få ut en massa känslor som lagt sig på hög inom en. Vi har varit tillsammans i snart två år. Kort tid för en del, Lång tid för andra, för Oss är det bara början. Något som händer ibland är att någon av oss känner att vi inte får tillräckligt med uppskattning och det gör rädslan, för att  den andre har slutat älska en, oändligt stor. Allt den andre säger eller gör vrids i ens huvud och det hela slutar med att man är rätt säker på att den andre inte längre älskar en.

Vad som händer sedan är att det brister, man orkar inte gå omkring med rädslan längre och när det väl gör det, så pratar vi. Kanske är det något helt annat som ligger bakom eller har man bara en dålig dag, men vi pratar alltid om det. Vi brukar ofta få lite mer förståelse för varandra och en påminnelse om vad som händer om vi inte uppskattar varandra eller berättar hur vi känner.

Låter min text som en kliché? Vi blir sams och förstår varandra bättre, men det är precis så det fungerar mellan oss. Trots att jag och Viktor ofta anses vara väldigt olika som personer så har vi en sak gemensamt - hur vi vill att det ska fungera i vårt förhållande.

Vi bråkar. Men på vårt eget sätt.


The Girl with the Red Cup.

Idag hände det.

Jag kom till cafeterian idag och innan jag ens hinner ta fram plånboken frågar hon: Ska du ha kaffe?
Fan. Hon känner igen mig.
Jag funderade på att ta te bara för att trotsa.

Muckfredag!

Viktor muckar idag! Äntligen får jag hem honom, utan militärlukt!

Viktor

vad tror du om att skaffa en plastgran att ha i lägenheten?

Viktor.. Du vet hunden vi planerar att skaffa..? En sån här vill jag ha.


Meningskiljaktigheter

Jag och Viktor har två helt olika filosofier när det gäller mat och bak. Jag anser att det finns en portionstabell på paket för att det är utprovat att resultatet blir bra då. Viktor anser att jag är töntig som följer måtten. Det här har skapat en hel del friktion i köket.

När vi ska koka ris krockar våra åsikter väldigt mycket. Jag anser att vi ska dosera vatten enligt tabellen på paketet eftersom man då vet att riset är klart när vattnet har kokat bort från riset. Viktor däremot, anser att om man höftar en mängd vatten och sätter spisen på hösta värme, så behöver man bara vänta tills det kokat över en gång tills det är färdigt.

Nu har jag dock en lösning på just risproblemet.
Uncle Ben's Boil-in-Bag ris.

Till vardags.

När Viktor gör fältdygn är det som att han försvinner från jordens yta. Puts väck, borta liksom. Han svarar varken på sms eller samtal. Men så imorse fick jag ett sms från honom. Mitt hjärta gjorde en volt och jag har gått omkring med ett leende hela dagen. Det nådde dock klimax ikväll när han ringde.

Tänk att det vanliga vardagspratet har en så stor betydelse. Vad man gjort i veckan, hur man mår, hur redovisningen på samhällskunskapen gick, vad man ätit i veckan* osv. De små sakerna som jag bara pratar med honom om. Det är helt otroligt vad det gör med en. Det spelar ingen som helst roll att vi pratar om något så litet som vad jag ska baka till hans födelsedag** eller om vi pratar om hur trött han är efter fältdygnen. Att få höra ens partners röst är det viktigaste.
Jag fick dessutom bekräftat att han pinkat revir angående en bild på mig. Yay him, han är bäst!

Det jag ville komma fram till i detta loveydovey-inlägg är vikten av de små vardagssakerna. Att få berätta hur ens dag varit, vad som är planerat för veckan och liknande - eller närkontakten för all del, kramarna och kanske en lätt strykning på armen. Jag tror det vi gör till vardags är lika viktiga som de stora gesterna i form av middagar ute eller teaterföreställningar - det är nämligen det man saknar mest när ens partner är på annat håll.


*Min berömda lördagsmysmiddag bestående av korvstroganoff m. ris.
**Godismuffins, han tycker om dem, det gör inte jag.

Jag har blivit tokig.

Jag upptäcker att jag blir helt vilsen när jag inte får höra av Viktor på länge. Kollar telefonen som en besatt, letar efter honom när jag är ute och pratar med "honom" när jag ser honom på bild. Nä nu måste han komma hem och avsluta min galenskap, det här är fan inte nyttigt.


ps. Selma, om du läser detta. Kilklackarna du fick låna av mig - jag har gått omkring, hoppat och dansat i dem i 4.5 timmar. Lid med mig. ds.

Brevet från mig

Viktor kom hem.
För jag längtar efter dig.
Kom innan sommarn ät slut.

Likviditetsbudget - scmikviditetsschmudget

Jag måste fråga pappa om det är med likviditetsbudget.
likviditet. vad är det för jävla ord?

Tillåt mig småle.

Svt visar en dokumentär om Sverigedemokraterna under valrörelsen. En kvinna sitter och knorrar på svenska om att invandrarna tar vår pengar och försöker visa det med hjälp av en telefon, enhålsalagare och en häftapparat samtidig sitter presschefen och råkar försäga sig att han önskar han kunde avgå och gnäller om att han känner sig missförstådd.

Nu visar de ett klipp när Jimmie Åkesson sitter på ett torg i en fåtölj(?) och försöker prata i en högljudd demonstration. Han ger tillslut upp.

Det gör jag med.
Jävla pajsare.

I proudly present:

My AlterEgo.




Kärlek.

Man kan inte låta bli att älska en nyöppnad burk med Vitamin E ansiktscreme.

Här råder VINKO.

Har jag sagt att Viktor behöver 30% mer närhet än andra? Nu har han kommit på ett ledord som ska råda hos oss.

VINKO.

V
ärme
Intimitet
Närhet
Kärlek
Ofta

Kan jag göra annat än älska karln? Ofta.

Viktor ha fått storhetsvansinne.

Igen.

Viktor fick igår ta ett snack med polisen.
Under resten av dagen sjöng han "Bad" av Michael jackson och ibland bytte han till "Thriller". Han kundei nte riktigt bestäma vad som passade honom bäst. Men så börjar han parta om att han är en brottsling. En hårding.

Han börjar prata om att Umeås underjordiska errorgrupp kommer att vilja rekrytera honom me han ska nog avböja och sen vänta på Al Qaidas erbjudande, för det kommer. Och han kan vänta. Lilla umeås terrorister var för lite, han ska direkt till höjdarna.

Nu kanske ni tänker; herregud är hon tillsammans med en terrorist!?
Nejnej, det är bara Viktor som fått en släng av storhetsvansinne - av en bot för att han körde utan bälte.

Ibland så.

Ibland blir jag arg.

RSS 2.0